A SoundCloud nevű szolgáltatás

Nah ez az aminek eddig semmi értelmét nem láttam az életemben. Valahogy sehogy se tetszett. Az ötlet jó, de képtelen voltam bármit is találni rajta. A Tag-ek siralmasak és még ha egy adott címke alá is mész ott se azt kapot, amit akarsz.

Pár hete sikeresen rájöttem hol fér bele az életembe. Keresni nem keresek inkább, mert tényleg szar rossz. Ellenben, ha véletlenül ráakadok valami jóra, akkor követve azt, kapom a jó kis melódiákat.

Itt jött a következő gondom. Tele vagyok zenével. Viszont van egy stílus, amiből mindig mást akarok, de mindig mégis ugyan azt. Ez a Chiptune műfaj. Ebből nem sokat tudok érdemben venni és nagyon nem tudok leugrani a picsába PeCsába egy koncertre jó drágáért, de végképp nem tudok valami szórakozóhelyre elmenni és élvezni kicsit olcsóbban.

Itt segít nekem a +SoundCloud, mert iszonyatosan nagy mennyiségben van fent eme zenei ágazat produktuma. Pár olyan embert is megtaláltam, akik után rendszeresen szoktam keresgélni a neten új tartalom kapcsán. Ezen emberek munkáit most elérem gyorsan és a telefonomról szinte azonnal, mert jön az értesítés, hogy új művet csusztatott a bitmuzsika tengerére.

Ha pediglen a megfelelő embereket követi a zenére vágyó egyszerű halandó, akkor nem csak tőlük kaphat tartalmat, hanem az általuk továbbosztott tartalmat is, ami más munkája, de neki tetszik, így azért nagy eséllyel a kedves hallgatónak is tetszeni fog. Így elég szépen össze lehet szedni azokat a zenészeket, akiket követve mindig öröm lesz meghallani telefonunkon a narancssárga alkalmazás értesítését.

Ha szerencsénk van, akkor letölthetővé is tette az előadó a zenét, így le aztán letölthetjük gépünkre, telefonunkra vagy amire akarjuk.

Itt van gyorsan pár példa:

Dualtrax azok közé tartozik, akiknek a munkáját igencsak kedvelem. Rengeteg saját munkája van, de van feldolgozása is. Legyen példaként mindekttőből egy-egy.

Aztán vannak hazánk fiai is, mint például a Burkus König, akik nem Chiptune zenét játszanak, sokkal inkább Dubstep, vagy ahogy én mondom “SkaStep”

Gyoran azért ide dobálok pár finomat különböző zenei stílusokból, hogy senki se maradjon ki 🙂

De olyan nagyobb nevek is mint Tiësto is megtalálható itt, bár én túlzottan nem ismerem :O Bár ezt most úgy írtam, mintha a fentebb összedobáltakat ismerném 🙂

### Végszó

Az biztos, hogy nem töltök rajta sok időt, de nagyon fel tudja dobni a napomat, amikor valami friss ropogós zene kerül hozzám azoktól, akiket követek. Van amikor rövid úgymond félperceseket töltenek fel, van amikor komplett koncerteket. A komplett koncerteket szoktam itthon meghallgatni ráérős időmben (például cikkírás közben), a rövideket pedig nagyjából azonnal befolyatom fülembe.

Kinek mi a tapasztalata? Ki használja? Van olyan zenész köztetek, aki rendszeresen tol fel tartalmat? Itt most nyugodtan reklámozhatod magad 🙂

Magyar előadók SoundCloud-on

Ide jönnek majd azok, akik jelzik, hogy rendszeresen töltenek fel tartalmat és használják a rendszert. Szóval csak nyugodtan 🙂

Mobil alkalmazások

Balazs Nadasdi

Developer, Project Manager, Blogger, Dad... or sometihng like these

You may also like...