Public Squares

Amit a szabadságról és a kommunikációról mond a Google Hangouts promóanyaga, az fontos dolog. Nagyon kevés dolog van, amit a szabadság elé helyezek fontosságban, de nem személyi szinten még kevesebb.

Mindenkinek ajánlom megnézni, a cikket elolvasni aztán, nyugodtan hozzá lehet szólni, mert pont az a fontos, hogy az emberek beszéljenek egymással, mondják el a véleményüket, mondják el mi tetszik és mi nem. Ha erre valahol nincs lehetőség, akkor az jó hely nem lehet vagy az a WC.

Annó – már talán egy éve is volt annak – már akartam is csinalni egy heti rendszeresseggel futó lehetőséget, ahol mindenki szót kaphatna. Hangouts használatával az atlag embereket, azaz minket érintő témákról beszélgetnének a résztvevők. Olyan témák, amik téged, a családodat, a szomszédodat és éppúgy engem is érintenek és érdekelnek. Kérdéseket gyűjteni, vélaszokat adni és csak úgy beszélgetni. Ha csak kérdések jönnek össze, az sem baj, mert max minden résztvevő elmondja a véleményét, ötletét vagy javaslatát, aztan kiírjuk a kérdéseket és következő alkalommal, talán eljön valaki, aki majd válaszol azokra 🙂

Sajnos, mivel mivel senki se ugrott rá és egyedül kevésnek éreztem magam, így el lett napolva, de jó lenne megcsinálni. Mindenekelőtt szerintem hasznos lenne. Másodsoron pedig megmutatni, hogy lehet, lehet így is kommunikálni. Vannak emberek, akik még szeretnének beszélni és nem kell mindenkinek magában otthon morgolódnia.

Remélem most nem csúszik tova az elképzelés. Hogy jogi vonzata lehet-e? Nem kell félni, ha lesz az igencsak nagy baj, de minden hozzá kapcsolódó dogot felvállalok tehát, ha külon domain kell neki, akkor az mehet a nevem alá, meg is veszem, mert nem izgat. Csak beszelgetésről van szo, ami egy kocsmában vagy egy parkban is megtörténhet. A tema, ha meg kényesebb, hát ez van. Nem hangzott még el egyik parkban sem két ember között, hogy “Hjaj hát ez a számla most eléggé sok lett”, “A BKV jegy ára megint nőtt, most érzem azt, hogy már sok”, “Új buszok vannak, tök kényelmesek.” vagy az, hogy “Hjaj hát nem tudom miért jó, hogy megemelték 20ezerrel a fizetésemet, aztán ez a bruttó, szóval csak 9et látok belőle”. (hja bocs, nem emelnek fizetéseket, de ha mégis, akkor siman előfordulna)

Balazs Nadasdi

Developer, Project Manager, Blogger, Dad... or sometihng like these

You may also like...