Google+ közösségeknél poszt mozgatása

A közösségek még igencsak gyermekként csúszik mászik Google+ szellemházában és sokan már le is tettek róla, hogy az valaha érett felnőtt része tud majd lenni. Sokáig semmi frissítésen nem esett át, de a napokban kapott egy kisebb ráncfelvarrást. Végre lehet a beküldött posztokat kategóriák között mozgatni, így ezzel gyorsan csökkenteni lehet a
rossz kategóriába beküldött posztok számát.

Persze ebből a felhasználók nem fognak szinte semmit se felfogni, de mint adminisztrátor vagy moderátor végre kaptunk egy olyan eszközt, ami igazán nagy segítésegünkre lehet. Mivel a legtöbb ember csak úgy megoszt a közösségekben és el se gondolkodik azon, hogy mi lenne, ha az adott témába vágó kategóriába tolná azt – ha már a kedves moderátorok létrehozták azokat – így azok értelmetlenné válnak.

Google+ Közösségek kategóriái

Community Categories

Mint közösségi vezető létre lehet hozni kategóriákat. Ez egy teljesen hasznos dolog, mert ugyebár, ha valaki például tanulással kapcsolatos közösséget vezet, mint például +Papp Zsolt teszi a Tanuljunk egyutt IT közösséggel, akkor oda nem csak simán mindent egy helyre kell vezetni, különben soha semmit se lehet majd megtalálni, továbbá az sem biztos, hogy mindenkit minden érdekel.

Így tett +Papp Zsolt is, vagyis jól szétbontotta. Nagyjából területekre bontotta kategóriákkal a tanulandó dolgokat, így ha valakit a PHP érdekel, akkor is csatlakozhat és csak a PHP részt olvassa, míg mást lehet a Java mozgat meg igazán, így ő azt követi és oda ír és ha általános dolgok vannak, akkor megnézik a beszélgetős kategóriát. A rendszer nagyon jól jelzi, hogy mennyi olvasatlan van adott kategóriában. Persze van még hova fejlődnie a közösségek funkciótárának.

Add Category to a CommunityEdit Community

Kategóriát a közösség szerkesztésénél lehet hozzáadni. Óvatosan kell bánni vele, mert korlátolt a számuk, tehát nem lehet csak úgy össze vissza létrehozni mindent. Én speciel annó valamelyik közösségben próbáltam megyénként létrehozni egyet, de nem bírtam mindet hozzáadni így új logikát kellett követnem.

Megosztás kategóriába

Select category in a community

Miután csatlakoztunk a közösséghez, nincs más dolgunk, mint olvasni, írni – természetesen bemutatkozni először, hogy tudja mindenki ki van és mit akarsz – és mindezt úgy, hogy közben segíts másoknak is. A legnagyobb segítség amellett, hogy hasznos dolgokat írsz, hogy a megfelelő kategóriába pakolod. Amikor írsz valamit, akkor a közösség kiválasztása
után megjelenik egy lista, hogy hova szeretnéd tenni.

Érdemes végigolvasni mindig, de először mindenképpen. Később pedig időnként, hátha bekerült új és úgy kiválasztani. Úgyan így fontos például az is, ha mondjuk linket osztasz meg, hogy írj mellé valamit. Egy poszt ami csak egy linket tartalmaz, az nem túl bőbeszédű. Mond el a többieknek, hogy miért érdekes a link másik oldala és miért kattintsanak rá. Téged mi motívált abban, hogy megoszd és akár csak egyszerűen röviden írd le, hogy miről szól a cikk. Hatalmas segítség lehet késbb neked is megtalálni és tudni, hogy mi van a link kögött és a többieknek is, hogy tudják mit fognak látni.

Mozgatás

Post in wrong category

Miutána fenti képen láthatóan rossz kategóriába írtam (persze szándékosan), mert semmi tudományos nem volt abban a remek megfogalmazásban 🙂 így illik átpakolni. Persze, ha én rossz helyre raktam, akkor biza nem valószínű, hogy jó helyre át fogom rakni, de itt jön a képbe a moderátor, aki majd jól észreveszi és átrakja jó helyre, aztán maximum szól privátban, hogy legközelebb inkább a jó helyre pakoljam.

Move post to the perfect category

Fent a beküldés ideje (dátum, ha már régi a bejegyzés) megtalálható, hogy melyik kategóriában van éppen. Ez mellett van egy lefele mutató kis nyilacska, amire kattintva előjön a teljes kategórialista. Itt alapértelmezetten meg van szürke háttérrel jelölve az éppen aktuális kategória. Miután megtaláltuk a nekünk kellő kategóriát csak válasszuk ki, így az átkerül a jó helyre. Jelen esetben az általános beszélgetés kategóriájába, mert máshova amúgy se férne be egy ilyen remekmű ^^.

Ezek után már a jó helyen van. Szerintem zseniálisan egyszerű 🙂 Sokan várták már ezt a lehetőséget és még többen egyenesen útálták az egészet, mert nem lehet ilyet csinálni. Ezennel üzenek ezeknek az embereknek, hogy gyertek, már van ilyen is.

Post in the perfect category

Balazs Nadasdi

Developer, Project Manager, Blogger, Dad... or sometihng like these

You may also like...