Élő Folyam #2 – Körök

Körök logikája

Szóba került, hogy itt az embereket körökbe kell rendezni. Minden ember tartozik legalább egy körbe, de tartozhat többe is.

Körök kezelése

Egy körnek megadható, hogy kik vannak benne és hogy az adott körben lévő emberek bejegyzéseit mennyire szeretnénk látni a folyamunkon, azaz a főoldalon. Itt van egy kiemelt rész, amikor a körben lévő emberek minden bejegyzéséről értesítést várunk, mig a legkisebb értéken az adott kör egyetlen bejegyzése sem fog látszódni a főoldalon. A nullás megjelenésű körök sem vesznek el, hiszen megtekinthető egy adott kör, mint folyam, és így azokra is ránézhetünk, akiket a főoldali folyamról eltűntettünk.

“Köreid”

A köreid megszagható, hogy mit jelentsen, így ez a megosztásnál nem biztos, hogy minden általad bekörözött embert jelent.

“Tágabb körök”

A tágabb köröknél viszont láthatja mindenki akit beköröztél. Itt a magyar segítség a Google-től azt mondja, hogy a bekörözött emberek és azok bekörözöttjei láthatják, ám sokat teszteltük és ezt így én nem merném állítani. Így én azt követem, hogy a tágabb kör azt jelenti, hogy mindenki akit beköröztem.

Megosztás éretsítéssel és anélkül

Minden megosztásnál beállítható, hogy adott körök, akikkel megosztod kapjon róla értesítést. Ezt érdemes ritkán használni, mert igencsak idegesítő tud lenni. Régen be lehetett állítani, hogy ha több körrel osztasz meg egy tartalmat, akkor melyik kör kapjon értesítést és melyik ne, ez most nincs. Vagy mindenki vagy senki. Ha személyt írunk be, akkor az mindenképpen kap értesítést.

Balazs Nadasdi

Developer, Project Manager, Blogger, Dad... or sometihng like these

You may also like...