Elő Folyam #1 – Újdonságok

Felhasználó tiltása, mellőzése és némítása, Google Play-ről alkalmazás egy Google+ bejegyzésben, Köröknél új fokozat avagy minden bejegyzésről kérek értesítőt, Google kereső megújúlt, Hangout Air, lehetőségek és koncertek, Blogolás Google+ oldalként vagy személyként. Lehetséges?

Felhasználó tiltása, mellőzése és némítása

Három mód van egy felhasználó mellőzésére.

  • Tiltjuk a felhasználót. Ez a legdurvább, mert tulajdonképpen a tiltott számára is és számomra is eltűnik a másik ember. Semmit se lehet belőle látni. Mintha ott se lenne.
  • Némítjuk a felhasználót, amivel elérjük, hogy ne küldözgessen értesítéseket.
  • Mellőzzük a felhasználót, ami tulajdonképpen egy látható lesz, de nem fog zavarni.

Google Play-ről alkalmazás egy Google+ bejegyzésben

Csak említés szinten került szóba, hogy ha megosztunk egy Android Alkalmazást, akkor az nem normál linkként fog megjelenni, hanem ott lesz egy install/telepítés gomb, hogy gyorsan felrakhassuk telefonunkra. Egy fontos dolog van: Egyelőre a Google Play-en az alkalmazás oldalán jelen lévő +1 gomb nem ilyen megosztást készít. Remélhetőleg javítják.

Köröknél új fokozat avagy minden bejegyzésről kérek értesítőt

A körök beállításánál (bővebben erről itt olvashatsz ) megjelent egy új fokozat. Ez pedig a mindenről kérek értesítőt. Ha egy körre ezt állítjuk be, akkor minden bejegyzésről értesítőt kapunk, ami például nekem a Család nevű körnél hasznod, ahol kevés a bejegyzés, viszont akkor mindenképpen érdekel.

Google kereső megújúlt.

A kereső hol megújult, hol nem. A legfontosabb változás, hogy a bal oldali választóllista és beállítási lehetőségek a felső sorba kerültek, míg a jobb oldalon egyre nagyobb üres területre bekerültek az intelligens kártyák. Ezek a kártyák segítenek információhoz jutni anélkül, hogy meg kellene nyitnunk bármelyik találatot is.

Hangout Air, lehetőségek és koncertek

Magyarországon még kevés a Hangout és még kevesebb a Hangout Air. Remélhetőleg ez változni fog.

Blogolás Google+ oldalként vagy személyként. Lehetséges?

Van értelme Google+-on blogolni? Szerintem igen. Ha nem akarsz mindenáron reklámot berakni, ha nem akarsz milliónyi formázást belerakni, akkor szerintem jó. Könnyen megosztható és eszköz is van a terjedésének követésére.

Balazs Nadasdi

Developer, Project Manager, Blogger, Dad... or sometihng like these

You may also like...