Túl zsúfolt a folyamod?

Sok érdekes ember és oldal van Google+ terngerén, de előbb utóbb követhetetlen lehet a sok bejegyzés, meg persze nem biztos hogy mindig minden követett bejegyzése érdekel.

Ha az ember ráérez a Google+ adta lehetőségekre és már sok embert berakott köreibe, mert érdekesnek találta, akkor előbb-utóbb eljön az idő, amikor rájön, hogy bizonyon oldalak vagy emberek bejegyzéseire nem mindig vagy nem olyan intenzitással kíváncsi. Erre nagyon jó lehetőséget ad nekünk a rendszer, mert körönként megadhatjuk, hogy mennyire szeretnénk látni az adott körbe tartozó bejegyzéseket a fő folyamunkban.

Mégis hogyan?

Ha nem egy körbe raktál mindenkit akkor kiválasztasz egy kört a felső sávban található gyors-körválasztónál.

Körválasztó

Ha egy kör folyamát nézed, akkor nem látod csak azokat a bejegyzéseket amiket az ebbe a körbe tartozó emberek és oldalak írtak. Ebben a nézetben a jobb felső sarokban a körválasztótól jobbra található egy csúszka, amin alapértelmezetten középen van egy kör. Ez azt jelenti, hogy az ebbe a körbe tartozó bejegyzésekből többet szeretnél látni.

Mennyit akarsz belőle látni?

Ha ezt a csúszkát balra húzod akkor kevesebbet fogsz belőlük látni, ha pedig teljesen elhúyod balra — a csúszka elejére — akkor semennyire sem fog megjelenni, tehát egyetlen bejegyzés sem fog megjelenni (Kivétel, ha valami nagyon kedvelt bejegyzésről van szó). Amennyiben ezt a csúszkát tejesen jobbra húzod akkor minden, de tényleg minden bejegyzés megjelenik az adott körből.

Ugyan ezt a beállítást elvégezheted a körök menüpontban egy kör szerkesztésénél a jobb felső sarokban egy műveletek nevű lenyitható gomb segítségével (Kör méretének növelése és csökkentése).

Remélem így már kevésbé érzed majd szemetesnek a folyamodat. Az elsőnek leírt jóval egyszerűbb szerintem, éppen ezért részleteztem azt a folyamatot. Látványosabb is 🙂 Szóval ne felejtsd el beállítani, hogy csak azt lásd amit szeretnél.

Csúszka a sarokban

Balazs Nadasdi

Developer, Project Manager, Blogger, Dad... or sometihng like these

You may also like...